Funksjonsnedsatte

Vi ønsker alle velkommen til en VANNvittig fin dag i Bø Sommarland!

Vi er med i bedriftsnettverket “Inkluderende reiseliv” for å få kunnskap om tilrettelegging av vår reiselivsbedrift.

«Ingen kan tilrettelegge for alle, men alle kan tilrettelegge noe for noen» er prosjektets slagord og beskriver godt også vår hensikt.

Vi ønsker at flest mulig skal få muligheten til fantastiske sommerminner med familie og venner – og med veldig enkle virkemidler kan vi tilrettelegge for dette!
Finner du ikke informasjonen du leter etter? Nøl ikke med å ta kontakt med oss (epost) – kanskje har vi allerede en løsning på din utfordring som vi ikke har klart å kommunisere godt nok.

Her finner du informasjon om våre tilbud og tilrettelegginger til funksjonsnedsatte.

 

Billetter og ledsagerordninger

Billetten for funksjonsnedsatte koster kr 250,- og kan kun kjøpes i vår nettbutikk. For mer informasjon om våre billetter og priser se her.

Ledsager kommer inn gratis med personen med ledsagerbevis. Det vil kun bli mulighet til å besøke oss med forhåndsbestilt billett. Derfor er det viktig at du har billetter til alle personer i følget, også ledsager (denne billetten er gratis).

 

Parkeringsplasser

Vi har flere parkeringsplasser som er reservert for funksjonsnedsatte. Parkeringsplassene er oppmerket og befinner seg på parkeringsplassen like utenfor hovedinngangen. Vi ber om at parkeringstillatelsen for forflytningshemmede ligger synlig i vinduet.

 

Rullestol til leie

Vi har flere rullestoler til leie som kan brukes ved besøk i parken. I Gjesteservice finner du to rullestoler til utleie. Disse kan brukes i parken, men skal ikke brukes til å trille ned i bassengene. Parken disponerer også en rullestol som kan brukes i vann. Denne kan trille ned i Bøverstranda og i Sommarlandelva. Henvend deg til en badevakt i området så hjelper de deg.

Man kan sjekke om rullestolene er ledige og eventuelt forhåndsbestille rullestol ved å ringe 35 06 16 00 eller sende en mail til informasjon@sommarland.no. Det er selvfølgelig også mulig å komme innom Gjesteservice på dagen og se om det er ledig. Leieprisen er kr 100,- per dag, i tillegg til et depositum på kr 500,- som man får tilbake ved innlevering av rullestolen etter bruk. Rullestoler leies ut etter første man til mølla prinsipp.

Det er selvfølgelig også mulig å bruke private hjelpemidler. Vi tillater imidlertid ikke å benytte seg av hverken sykkel, rulleskøyter, skateboard eller sparkesykkel og lignende i parken. Dette er på grunn av gjestenes sikkerhet.

 

Fremkommelighet

Det er godt asfaltert gangvei i hele parken. Store deler av området har en stigning på 0 til 10%, men det finnes også bratte bakker som har en stigning på over 15%. På bakgrunn av dette anbefaler vi den grønne ruten i parken for rullestolbruk, barnevognbruk, rullatorbruk og lignende. Denne ruten er merket med grønnmalte stolper og har en maks stigning på 15 %.

Toget Tøffe vil i sesongen 2020 ikke kjøre. Det er også mulig å sitte på med Tøffe, vårt eget tog som kjører rundt omkring i parken. Tøffe har plass til passasjerer som bruker rullestol.

 

Toaletter og garderober

Vi har både toaletter og garderober som er tilrettelagt for funksjonsnedsatte.
På HC WC Flow Rider har vi tilgjengelig hev/senk stellebenk for voksne, samt dusj og toalett. Hev/senk stellebenk er også tilgjengelig i Sanitetsbua.
Dusjstol er tilgengelig på HC Bøverstranda både i dame og herregarderoben.
HC toalett er tilgjengelig i alle områder i parken.

 

Servicehunder

Alle hunder er hjertelig velkommen inn i parken uavhengig om de er på jobb eller ikke. Alle hunder må holdes i bånd og borte fra basseng.

 

Har du noen spørsmål? Kontakt oss gjerne på informasjon@sommarland.no

Close