Nedsatt funksjonsevne

Alle er velkommen til en VANNvittig fin dag i Bø Sommarland!

Vi er med i bedriftsnettverket “Inkluderende reiseliv i Telemark” for å få kunnskap om tilrettelegging for mennesker med nedsatt funksjonsevne i vår reiselivsbedrift.

«Ingen kan tilrettelegge for alle, men alle kan tilrettelegge noe for noen» er prosjektets slagord og beskriver godt også vår hensikt.

Vi ønsker at flest mulig skal få muligheten til fantastiske sommerminner med familie og venner – og med veldig enkle virkemidler kan vi tilrettelegge for dette!
Finner du ikke informasjonen du leter etter? Nøl ikke med å ta kontakt med oss (e-post) – kanskje har vi allerede en løsning på din utfordring som vi ikke har klart å kommunisere godt nok.

Videre i denne artikkelen finner du informasjon om våre tilbud og tilrettelegginger for deg med nedsatt funksjonsevne.

Billetter og ledsagerordninger

Alle gjester som ønsker å besøke oss må ha en inngangsbillett, dette gjelder også dem som ikke har tenkt til å bade. Inngangsbilletten for personer med nedsatt funksjonsevne koster 250 kr. og kan kjøpes i vår nettbutikk.

Dersom du, eller noen i følget ditt har ledsagerbevis tilbyr vi fri inngangsbillett til ledsager. Det vil si at du kjøper en ordinær billett til personen med ledsagerbevis og en ledsagerbillett til ledsageren. Ledsagerbilletten er gratis. I nettbutikken kommer dette som et tillegg til ordinære billetter, i steg 2 i prosessen.

Eksempel:
Du reiser sammen med 4 personer hvor alle er over 140 cm og en person har ledsagerbevis og dere ønsker å besøke oss én dag.

I nettbutikken legger du inn:

  • 2 stk “Dagsbillett over 140”
  • 1 stk “Dagsbillett Nedsatt funksjonsevne/Honnør”

Deretter velger du hvilken dag dere ønsker å komme og trykker “Fortsett”. I neste steg vil du få mulighet til å velge billetten “Ledsager” og velger 1 stk av denne.
Nå vil du ha 4 billetter i din handlekurv og kan gjennomføre ditt kjøp. Husk! Dersom du velger billettypen “Ledsager” må du også ta med og fremvise gyldig ledsagerbevis utstedt fra kommunen ved inngangen. Dersom du ikke har ledsagerbeviset med deg vil vi be deg om å kjøpe ordinær billett.

illustrasjon: ledsager for funksjonsnedsatte

For mer informasjon om våre billetter og priser se her.

Parkering

Vi har flere parkeringsplasser som er reservert for deg med nedsatt funksjonsevne. Parkeringsplassene er oppmerket og befinner seg på parkeringsplassen like utenfor hovedinngangen. Vi ber om at parkeringstillatelsen for forflytningshemmede ligger synlig i vinduet. Parkeringen koster 60 kr. per dag, parkeringen kan betales ved kjøp av billetter, i Gjesteservice i parken, eller ved å bruke VIPPS. Uavhengig av hvilken metode du bruker må du huske å få et parkeringsbevis av våre medarbeidere før du reiser hjem. Dette trenger ikke å ligge i bilen.

Rullestol til leie

Vi har rullestoler til leie som kan brukes ved besøk i parken. I Gjesteservice finner du to rullestoler til utleie. Disse kan brukes til forflytning i parken. Vær oppmerksom på at disse er manuelle transportstoler, dersom du har eget forflytningsmiddel du er kjent med anbefaler vi at du bruker dette.

Parken disponerer også en rullestol som kan brukes i vann. Denne kan brukes i bassenget Bøverstranda og i Sommarlandelva. Disse rullestolene kan brukes til å transportere deg inn i disse bassengene, når du er i bassenget er du selv ansvarlig for å ha med ledsager dersom du trenger det. Vær oppmerksom på at det er sterke strømninger i Sommarlandelva og at det er anbefalt å ha gode svømmeferdigheter i denne.

Du kan sjekke om rullestolene er ledige og eventuelt forhåndsbestille rullestol ved å ringe 35 06 16 00 eller sende en mail til informasjon@sommarland.no. Du kan også komme innom Gjesteservice ved hovedinngangen når du kommer for å se om det er ledig.

Leieprisen er kr 100,- per dag, i tillegg til et depositum på kr 500,- som du får tilbake ved innlevering av rullestolen etter bruk. Rullestoler leies ut etter første man til mølla prinsipp.

Det er selvfølgelig også mulig å bruke private hjelpemidler. Vi tillater imidlertid ikke å benytte seg av sykkel, rulleskøyter, skateboard eller sparkesykkel og lignende i parken. Dette av hensyn til din egen og andre gjesters sikkerhet.

Fremkommelighet

Det er godt asfaltert gangvei i hele parken. Store deler av området har en stigning på 0 til 10%, men det finnes også bratte bakker som har en stigning på over 15%. På bakgrunn av dette anbefaler vi den grønne ruten i parken for rullestolbruk, barnevognbruk, rullatorbruk og lignende. Denne ruten er merket med grønne skilt og har en maks stigning på 15 %.

Toget Tøffe vil ikke kjøre i 2021. Det er også mulig å sitte på med Tøffe, vårt eget tog som kjører rundt omkring i parken. Tøffe har plass til passasjerer som bruker hjelpemidler i den bakerste vognen. Ta kontakt med sjåføren dersom du trenger hjelp.

Når du trenger en pause

Det blir mange inntrykk i løpet av en dag hos oss! Og noen ganger trenger selv den mest aktive badegjest å trekke seg tilbake. Det har vi tilrettelagt ved at vi har flere områder i parken hvor vi har satt ut piknikbenker i litt skjermede omgivelser.

Toaletter og garderober

Vi har både toaletter og garderober som er tilrettelagt for funksjonsnedsatte. Alle HC WC er tilrettelagt innenfor de standarder som er tilgjengelig.
På HC WC Flow Rider har vi tilgjengelig hev/senk stellebenk som også er beregnet på voksne, samt dusj og toalett.

Hev/senk seng er også tilgjengelig i Sanitetsbua og kan benyttes til skift.

Dusjstol er tilgengelig på HC Bøverstranda både i dame og herregarderoben.

HC toalett er tilgjengelig i alle områder i parken og er skiltet.

Servicehunder

Alle hunder er hjertelig velkommen inn i parken, uavhengig om de er på jobb eller ikke. Alle hunder må holdes i bånd og borte fra basseng.

 

Vi ønsker å være så tilrettelagte som det er mulig for en badepark å være – derfor setter vi også stor pris på både positiv og negativ tilbakemelding i forbindelse med ditt besøk hos oss!

Har du noen spørsmål eller tilbakemeldinger? Kontakt oss gjerne på informasjon@sommarland.no

Close