Magasuget

Garanterer et VANNvittig sug i magen
Intens
Vannland
Type attraksjon
 Rides & slides
10 Alene
Tilgangsbegrensninger
Minimum høyde: 140 cm
Minimum vekt: 45 kg
Maksimal vekt: 130 kg
10 År
Garanterer et VANNvittig sug i magen

Du har kanskje hørt om den? MAGASUGET – sklien som mange har gått opp trappene til, men som noen har latt nervene få overtaket på når de kom opp. Dette har ført til at flere har gått ned fra tårnet igjen med en liten knekk i stoltheten. Men kanskje med en tanke om at de vil klare det til neste år?

Har du høydeskrekk, er neppe MAGASUGET sklien du bør velge. Men om du derimot ønsker å overvinne høydeskrekken, så kan MAGASUGET i Bø være med på å hjelpe deg med det. 

MAGASUGET i Bø Sommarland har vært vannparkens varemerke siden 1986. Den vil definitivt appellere til deg som er glad i et heftig adrenalinkick. Og om du tidligere har utført strikkhopping, stupt fra store høyder eller drevet med fallskjermhopp, vil du elske denne vannsklien.

Tårnet opp til vannsklien er på 16 meter, og mens du sklir ned vil du være i fritt fall i hele 9 meter! Så gjør deg klar for et megasug i magen! 

Sklien kan benyttes av du som er over 140 cm, 45 kg og 10 år.

Dette sier de som har tatt MAGASUGET

– Det var fantastisk og helt forferdelig. 40 år og «still going strong». Jeg har hoppet i fallskjerm før, men dette må være det sykeste de har i Norge.

(Referanse fra reportasje, nrk.no) 

– Jeg kan skrive under på at sklia gir et sug i magen, ja!

(Referanse fra reportasje, fvn.no)

– Sørg for å ta Magasuget og bestill deg Sommarland-burger etterpå!

(Referanse fra telemarkshistorier.no) 

Historien om MAGASUGET

Etter den første sesongen for badeparken i 1985, dro ledelsen på studietur til USA og Danmark. Inspirasjonen til MAGASUGET kom fra et vanntårn i limtre som ble observert i Nord-Jylland. Dette treet tegnet Jan Jensen på en lapp, som skisserte ferdig sklien med teamet sitt når han var vel hjemme igjen. Deretter kunne eventyret begynne.

«Av dei tinga Jan Jensen hugsar best er transporten av tårnet frå Peter Wessel ved kaia i Larvik. Det 24 meter lange slepet stoppa all trafikk, og langs vegen til Bø måtte ein fleire stader rive ned gjerder for å kome fram med tårnet».

Sklien ble løftet på plass på det ferdigbygde tårnet med kraner på 42 meter. Dette kunne fort gått galt, men med en god dose flaks ble monteringen til slutt en suksess. 

«Målet var å bygge den høgaste vass-sklia i verda, men at det også skulle bli den brattaste var slett ikkje meininga».

Da sklien ble montert på tårnet viste det seg at den var så tung at den sank en meter ned i bakken. Det førte til at sklibanen fikk et uventet fritt fall på ni meter. 

Og slik ble MAGASUGET til! 

En VANNvittig utfordring til de tøffeste av de tøffe!  

HVA (høyde, vekt- og aldersrestriksjoner) i Magasuget
Høyde: Min. 140 cm
Vekt: Min. 45 kg // Maks 130 kg
Alder: Min. 10 år

altphoto altphoto altphoto

Nettpris fra

439,-