Om Bø Sommarland

Alt samlet på ett sted

Her finner du all informasjon om badelandet. Åpningstider for årets sesong, priser, praktisk informasjon og sesongkort. Les mer om badelandet i Telemark her, og finn ut alt du trenger å vite. Gled deg til å ta turen til Skandinavias største vannpark.

Vi er Skandinavias største vannpark

I Midt-Telemark kommune, nærmere bestemt i bygda Bø, finner du badeparken Bø Sommarland. Badeparken ligger rundt 5 kilometer fra Bø sentrum, og ca to timer med bil fra hovedstaden.

Bø Sommarland er Skandinavias største vannpark. Parken åpnet i 1985, og har vært i drift hver sommer siden. Nå tilhører parken den spanske Parques Reunidos-gruppen. Parques Reunidos eier også Norges største fornøyelsespark, TusenFryd, samt 60 andre parker fordelt i hele verden.

Tradisjonelt sett åpner parken hver første helg i juni, og holder åpent til midten av august.

I parken finner du unike og kjente attraksjoner, som:

  • Magasuget: En av parkens første attraksjoner! Ved et «monteringsuhell» har sklia et fritt fall på hele 9 meter. Magasuget er garantert for de tøffeste!
  • Mot i Brøstet: Europas største vannberg- og dalbane. Opplevelsen lever virkelig opp til sitt navn, denne er virkelig kun for tøffinger! Fra det høye tårnet blir to og to sendt utfor i gummiflåter. Her går det både rett nedover og rett oppover. Ferden fortsetter gjennom en lang og mørk tunnel med krappe svinger før turen er over, og du kan endelig puste ut. Samtidig som du farer nedover får du store vannspruter på deg, så vær beredt! Mot i Brøstet åpnet i 1997.
  • Flow Rider: Verdens største kunstige surfebølge! Du trenger nemlig ikke dra helt til California for å oppleve surfefølelsen. Midt i furuskogen i Bø Sommarland ruver surfebølgen, slik at du har mulighet til å boltre deg med brett på bølgetoppen. Midt i blinken for aktive snowboardere og skatere! Selv om legender som Terje Håkonsen, Tony Hawk, Shaun Palmer og Chris Miller har surfet på bølgen i Bø Sommarland, trenger du ikke ha erfaring fra brettsport. Øvelse gjør mester!
  • Sommarlandelva: Sommarlandelva er en 270 meter lang kunstig elv som renner som en del av Flow Rider. Flow Rider lager en strøm som gjør at elva er i konstant bevegelse.

Velkommen til Skandinavias største vannpark!