Universell utforming

En badepark med fokus på tilrettelegging

Vi ønsker at alle besøkende i Bø Sommarland skal kunne nyte opplevelsen på en inkluderende måte. Derfor har vi gjort nødvendige tilpasninger slik at badeparken vår kan nytes av flest mulig. Vi har engasjert oss i bedriftsnettverkprosjektet «Inkluderende reiseliv i Telemark» og jobber for å tilrettelegge for mennesker med funksjonsnedsettelse i reiselivet. Slagordet for prosjektet; «Ingen kan tilrettelegge alt for alle, men alle kan tilrettelegge noe for noen» er også hensikten vår med dette. Vi vil at flest mulig skal kunne delta i moroa og skape verdifulle sommerminner som varer lenge.

Alle er velkommen til en VANNvittig fin dag i Bø Sommarland!

Vi er med i bedriftsnettverkprosjektet “Inkluderende reiseliv i Telemark” for å få kunnskap om tilrettelegging for mennesker med funksjonsnedsettelse i vår reiselivsbedrift. Vi kan dessverre ikke tilby en universelt utformet park – det har vi ingen mulighet til, men vi jobber med å tilrettelegge for alle så langt vi har mulighet.

«Ingen kan tilrettelegge alt for alle, men alle kan tilrettelegge noe for noen» er prosjektets slagord og beskriver godt også vår hensikt.

Vi ønsker at flest mulig skal få muligheten til fantastiske sommerminner med familie og venner – og med veldig enkle virkemidler kan vi tilrettelegge for dette!
Finner du ikke informasjonen du leter etter? Nøl ikke med å ta kontakt med oss (e-post) – kanskje har vi allerede en løsning på din utfordring som vi ikke har klart å kommunisere godt nok.

Vi ønsker å være så tilrettelagte som det er mulig for en badepark å være – derfor setter vi også stor pris på både positiv og negativ tilbakemelding i forbindelse med ditt besøk hos oss!

Har du noen spørsmål eller tilbakemeldinger? Kontakt oss gjerne på informasjon@sommarland.no

Bø Sommarland er stolt av å støtte Solsikkemerket

Ikke alle funksjonsnedsettelser er synlige – noen er usynlige. Solsikkemerket er en diskré måte å vise de rundt deg at du har en usynlig funksjonsnedsettelse og kan ha behov for ekstra assistanse, hjelp eller rett og slett litt ekstra tid.

Hos oss får alle med en usynlig funksjonsnedsettelse tilbud om å bruke et solsikkebånd. Dersom du tenker at du har behov for et solsikkebånd tar du kontakt med Gjesteservice. Solsikkebåndene våre er et armbånd som er tilpasset bruk i parken vår. Båndene er laget med fokus på sikkerhet og bruk i bademiljø.

Fordeler med å bruke Solsikkebåndet hos oss

  • Solsikkemerket gjør deg synlig
  • De rundt deg kan spørre deg om hvordan de kan hjelpe deg
  • Først i køen i våre sklier
  • Prioritet på sitteplasser i rolige omgivelser
  • Prioritetskø ved inngangen

Det er flere fordeler med å bruke Solsikkebåndet, men kort fortalt- solsikkemerket forteller oss at du kan ha behov for litt ekstra hjelp. Vi ansatte kan spørre deg hvordan vi kan hjelpe deg eller du kan fortelle oss om dine behov.

Som bærer av Solsikkebåndet får også du og en person i følget være først i køen i våre attraksjoner. Våre badevakter roterer på vaktpostene sine omtrent hvert 45. minutt. Du blir prioritert i køen to ganger hos samme person per sklie.

Dersom det skulle bli behov for en badepause i rolige omgivelser har vi satt opp flere bord og sitteplasser ved våre VIP Cabana Sommarlandelva. Som bærer av Solsikkebåndet blir du prioritert i disse områdene. Ta kontakt med en av våre ansatte eller Gjesteservice dersom du har noen spørsmål.

Vi vet det kan være utfordrende å stå i kø dersom du eller noen i ditt følge har spesielle behov. Med ledsager-billett kan du gå i vår prioritetskø ved inngangen. Følg oppmerking og skilter, eller hør med en av våre ansatte. I andre køer, som i våre spisesteder eller i våre butikker, kommer vi til å tilpasse ut fra situasjonen og behovet til deg som bruker Solsikkebåndet. Snakk med en av oss ansatte så hjelper vi deg gjerne.

Alle våre ansatte har fått opplæring i hva solsikkebåndet betyr og hvordan de skal gjenkjenne merket. Vi ønsker å tilrettelegge og hjelpe til med å finne et tilbud om passer til deg og dine behov. Som vi, og Inkluderende Reiseliv i Telemark, liker å si: «Ingen kan tilrettelegge for alle, men alle kan tilrettelegge for noen.»

Historien bak Solsikkemerket

Det hele startet på flyplassen Gatwick i London. Deres ansatte var allerede flinke til å assistere og hjelpe de med synlige nedsettelser, men «hva med dem med en usynlig nedsettelse?». Så kom ideen om Solsikkemerket, lett å se, samtidig diskré.

Solsikkemerket begynner å bli kjent i flere deler av verden, men er fremdeles nytt her i Norge. Vi er stolte av at vi kan tilby våre gjester Solsikkebåndet.  Vi ønsker at Solsikkemerket skal vokse seg større og mer kjent også her i landet. Vi har et godt samarbeid med Funksjonshemmedes fellesorganisasjon og flere andre reiselivsbedrifter.

Les mer om “The Hidden Disability Sunflower” her.

Rullestoler til leie

Vi har rullestoler til leie som kan brukes ved besøk i parken. I Gjesteservice finner du to rullestoler til utleie. Disse kan brukes til forflytning i parken. Vær oppmerksom på at disse er manuelle transportstoler, dersom du har eget forflytningsmiddel du er kjent med anbefaler vi at du bruker dette.

Parken disponerer også en rullestol som kan brukes i vann. Denne kan brukes i bassenget Bøverstranda og i Sommarlandelva. Disse rullestolene kan brukes til å transportere deg inn i disse bassengene, når du er i bassenget er du selv ansvarlig for å ha med ledsager dersom du trenger det. Vær oppmerksom på at det er sterke strømninger i Sommarlandelva og at det er anbefalt å ha gode svømmeferdigheter i denne.

Du kan sjekke om rullestolene er ledige og eventuelt forhåndsbestille rullestol ved å ringe 35 06 16 00 eller sende en mail til informasjon@sommarland.no. Du kan også komme innom Gjesteservice ved hovedinngangen når du kommer for å se om det er ledig.

Leieprisen er kr 100,- per dag, i tillegg til et depositum på kr 500,- som du får tilbake ved innlevering av rullestolen etter bruk. Rullestoler leies ut etter førstemann til mølla prinsipp.

Det er selvfølgelig også mulig å bruke private hjelpemidler. Vi tillater imidlertid ikke å benytte seg av sykkel, rulleskøyter, skateboard eller sparkesykkel og lignende i parken. Dette av hensyn til din egen og andre gjesters sikkerhet.

Ledsager

Alle gjester som ønsker å besøke oss må ha en inngangsbillett, dette gjelder også dem som ikke har tenkt til å bade. Inngangsbilletten for personer med nedsatt funksjonsevne koster 329 kr. og kan kjøpes i vår nettbutikk.

Dersom du, eller noen i følget ditt har ledsagerbevis tilbyr vi fri inngangsbillett til ledsager. Det vil si at du kjøper en ordinær billett til personen med ledsagerbevis og en ledsagerbillett til ledsageren. Ledsagerbilletten er gratis. I nettbutikken kommer dette som et tillegg til ordinære billetter, i steg 2 i prosessen.

Eksempel:
Du reiser sammen med 4 personer hvor alle er over 140 cm og en person har ledsagerbevis og dere ønsker å besøke oss én dag.

I nettbutikken legger du inn:

  • 2 stk “Dagsbillett over 140”
  • 1 stk “Dagsbillett Nedsatt funksjonsevne/Honnør”

Deretter velger du hvilken dag dere ønsker å komme og trykker “Fortsett”. I neste steg vil du få mulighet til å velge billetten “Ledsager” og velger 1 stk av denne.
Nå vil du ha 4 billetter i din handlekurv og kan gjennomføre ditt kjøp. Husk! Dersom du velger billettypen “Ledsager” må du også ta med og fremvise gyldig ledsagerbevis utstedt fra kommunen ved inngangen. Dersom du ikke har ledsagerbeviset med deg vil vi be deg om å kjøpe ordinær billett.

For mer informasjon om våre billetter og priser se her.

Dersom du har ledsagerbevis har du også muligheten til å gå i vår prioritetskø ved inngangen.

Billetter

Hvis du er gravid kan du får samme pris som seniorbillett. Hvis det ikke er synlig at du er gravid må du ha med deg helsekort fra lege.

Allergier

Parken tilbyr et bred utvalg av ulike retter. Det finnes mange alternativer spredt over parkens utsalgssteder for å imøtekomme alle slags matintoleranser, allergier og ønsker. Du finner matmerking i alle salgspunkter. Spør personalet om vi har mulighet å tilpasse din favorittrett dersom det er ønskelig. Har du matønsker og/eller andre spørsmål om menyen, spør direkte i salgspunktet.

Blant annet, kan vi tilby dette på de ulike spisestedene spisested:

Børger’n

Glutenfritt pølsebrød og hamburgerbrød.

Glutenfri og vegansk/vegetariansk burger.

Ishjørnet

Laktosefri is (sorbet)

Vegansk pinneis

Glutenfri iskjeks

Slushfabrikken

Vegansk slush

Øya Pizzeria

Vegetarpizza

Glutenfri pizzabunn

Glutenfri nachos og vegetarnachos

Bølgen Isbar

Laktosefri is (sorbet)

Vegansk pinneis

Glutenfri iskjeks

59° Nord Grill

Glutenfritt pølsebrød og hamburgerbrød.

Glutenfri fries og glutenfri og vegansk/vegetariansk burger.

Vegansk salat

Iskula

Laktosefri is (sorbet)

Vegansk pinneis

Glutenfri iskjeks

Allergivennlig strøssel

Toastbua

Mulighet for vegetar toast

Potetvogna

Mulighet for vegetar bakt potet

Hunder

Hunder er velkommen til oss, men må holdes i bånd og borte fra basseng.

Vi har også ti hundebur man kan låne gratis. Dette er store utendørs bur med tak. Buret låses, og du får nøkkelen. Har du en mindre hund anbefaler vi å ta med et reisebur hunden kan ligge i inne i det store buret, et kjent pledd å ligge på e.l. Nøkkelen til hundeburene henter du i Gjestesevice. Vær oppmerksom på at det er et begrenset antall plasser, det kan være lurt å forhåndsbestille ved å sende en e-post til informasjon@sommarland.no. Førstemann til mølla-prinsippet gjelder her, for både forhåndsbooking eller om man ønsker å booke direkte i parken. Ved forhåndsbestilt hundebur holder vi av burene fram til kl.12, ved stor pågang vil vi etter det tidspunktet kunne gi buret videre til noen andre. 

Det kan fort bli varme dager i parken, husk å ha med nok drikke til hunden eller fyll opp vannbollen i en av våre drikkevannstasjoner. Det er også tilgang på en kran rett ved hundeburene. 

Vi har også flere rolige områder og veier rundt omkring i parken, dersom det skulle blitt behov for en liten luftetur.

Servicehunder

Alle hunder er hjertelig velkommen inn i parken, uavhengig om de er på jobb eller ikke. Også servicehunder må holdes i bånd og borte fra bassengene.

Fremkommelighet

Det er godt asfaltert gangvei i hele parken. Store deler av området har en stigning på 0 til 10%, men det finnes også bratte bakker som har en stigning på over 15%. På bakgrunn av dette anbefaler vi den grønne ruten i parken for rullestolbruk, barnevognbruk, rullatorbruk og lignende. Denne ruten er merket med grønne skilt og har en maks stigning på 15 %.

 

HC toalett og garderobe

Vi har både toaletter og garderober som er tilrettelagt for mennesker med funksjonsnedsettelser. Alle HC WC er tilrettelagt innenfor de standarder som er tilgjengelig.
På HC WC Flow Rider har vi tilgjengelig hev/senk stellebenk som også er beregnet på voksne, samt dusj og toalett.

Hev/senk seng er også tilgjengelig i Førstehjelpsbua og kan benyttes til skift.

Dusjstol er tilgengelig på HC Bøverstranda både i dame og herregarderoben.

HC toalett er tilgjengelig i alle områder i parken og er skiltet.

Rolige områder

Det blir mange inntrykk i løpet av en dag hos oss! Og noen ganger trenger selv den mest aktive badegjest å trekke seg tilbake. Det har vi tilrettelagt ved at vi har flere områder i parken hvor vi har satt ut piknikbenker i litt skjermede omgivelser.

Du finner flere rolige områder bak våre VIP Cabanas både ved Flow Rider og ved Bøverstranda. Disse områdene har du førsterett på dersom du bærer Solsikkemerket.