Spørsmål og svar

Lurer du på noe? Se våre spørsmål og svar

Gjennom årenes løp har vi mottatt en del spørsmål. Noen av de mest stilte spørsmålene kan du få svar på her. Hvis du lurer på noe annet er det bare å spørre oss på telefon 35 06 16 00, eller sende en mail til informasjon@sommarland.no

Er det noe du lurer på angående Covid-19 situasjonen? Se våre viktigste tiltak og anbefalinger i forbindelse med Covid-19 her. Her finner du også våre mest stilte spørsmål knyttet til situasjonen.

Har dere høyde- og vektrestriksjoner på attraksjonene?

På grunn av sikkerhet gjelder det ulike krav og restriksjoner per attraksjon, herunder for eksempel på stilling, type båt, vekt og høyde. Restriksjoner på vekt og høyde kan være som et minimumskrav eller en maksimumsgrense. Disse reglene er til for ditt eget beste, og vi ber dere om å følge badevaktenes instrukser og overholde informasjon som står på skiltene til hver enkelt attraksjon og sklie. Vi anbefaler alle å sette seg inn i reglene som gjelder før hver attraksjon.

Kan jeg røyke i parken?

I parken har vi 4 røykesoner det er lov til å røyke på. Resten av parken er røykfri. Vi ber alle besøkende om å benytte seg av askebegrene på oppsatte plasser til sneiper og å kaste brukt snus i søppeldunkene. Røykeloven omfatter også alle typer dampsigaretter.

Lyn, torden og dårlig vær

Ved lyn og tordenvær blir attraksjonene og bassengområdene stengt i kortere perioder av sikkerhetsmessige årsaker. Det er svært sjelden dette skjer, men i slike tilfeller regnes dette som uforutsette hendinger, kalt force majeur, og billetter refunderes ikke av forhold som dekkes under dette. Parken kan stenge deler eller helt, på kort varsel, ved dårlig vær etter parkens vurdering. Egne rettigheter for besøkende gjelder her. Henvend deg i gjesteservice for å få vite mer om dette skulle skje.

Hittegods

Vi tar vare på det vi finner. Ta kontakt med Informasjonen på 35 06 16 00 eller informasjon@sommarland.no og vi vil prøve å hjelpe deg. For mer informasjon se her.

Toaletter – funksjonsnedsatte

Vi har både toaletter og garderober som er tilrettelagt for funksjonsnedsatte. Disse finner du rundt omkring i parken, både nede i Vannland, oppe på Bøverstranda og ved Flow Rider, i Lekeland og ved inngangen. For mer informasjon om våre tilbud og tilrettelegginger til funksjonsnedsatte se her.

Kan man leie rullestol?

Vi har flere rullestoler til leie som kan brukes ved besøk i parken. I Gjesteservice finner du to rullestoler til utleie. Disse kan brukes i parken, men er ikke egnet for å trille ned i bassengene. Parken disponerer også en rullestol som kan brukes i vann. For mer informasjon om våre tilbud og tilrettelegginger til funksjonsnedsatte se her.

Fremkommelighet – Funksjonsnedsatte

Det er godt asfaltert gangvei i hele parken og vårt eget Tøffe-tog tar også med passasjerer som bruker rullestol. For mer informasjon om våre tilbud og tilrettelegginger til funksjonsnedsatte se her.

Parkering funksjonsnedsatte

Vi har flere parkeringsplasser som er reservert for funksjonsnedsatte. Parkeringsplassene er oppmerket og befinner seg på parkeringsplassen like utenfor hovedinngangen. Vi ber om at parkeringstillatelsen for forflytningshemmede ligger synlig i vinduet. For mer informasjon om våre tilbud og tilrettelegginger til funksjonsnedsatte se her.

Har dere glutenfri mat i Bø Sommarland?

Parken tilbyr et bred utvalg av ulike retter. Det finnes mange alternativer spredt over parkens utsalgssteder for å imøtekomme alle slags matintoleranser, allergier og ønsker. Du finner matmerking i alle salgspunkter. Spør personalet om vi har mulighet å tilpasse din favorittrett dersom det er ønskelig. Har du matønsker og/eller andre spørsmål om menyen, spør direkte i salgspunktet.

Om vi har glemt å ta med badetøy til Bø Sommarland, kan vi leie badetøy?

Vi leier ikke ut badetøy, men du kan få kjøpt både badetøy og håndklær i Solkiosken ved Bøverstranda.

Om jeg har mistet noe i Bø Sommarland hva gjør jeg da?
Koster det noe å parkere i Bø Sommarland?

Ja, 60 kroner per bil. Parkeringsbilletten skannes når du kjører ut av parken, og den trenger ikke ligge i bilen. På vei inn kan den kjøpes i billettlukene, eller så får du tak i den i Informasjonen og Sommarbutikken når som helst i løpet av dagen. Parkeringsbilletten kan også kjøpes på VIPPS 556572 - vær oppmerksom på at kvitteringen på VIPPS må ha samme dato som dagen du trenger parkeringsbillett, så ikke forhåndskjøp denne hjemme. Vis kvitteringen til den ansatte i utgangen og du vil få parkeringsbilletten for å åpne bommen.

Kan man ta ut penger i Bø Sommarland?

Ja, på utsalgsstedene er grensen på 500 kroner, mens i billettlukene kan du få ut 1000 kroner.

Kan man grille i parken?

På grunn av brannfare er det strengt forbudt å gjøre opp ild i parken. Dette inkluderer alle typer griller, som kull, gass og elektriske. Bø Sommarland har et bra utvalg av produkter i våre utsalgssteder, og det er også mulig å ta med seg kaldmat inn i parken. Vi har flere grøntområder hvor det er muligheter for piknik i rolige omgivelser.

Er det lov til å bruke rulleskøyter, skateboard eller sparkesykkel i Bø Sommarland?

På grunn av gjestenes sikkerhet tillater vi ikke å benytte seg av hverken rulleskøyter, skateboard eller sparkesykkel i parken. Har du brukt dette som transportmiddel hit, passer vi på det for deg i Informasjonen helt til du skal reise igjen. Unntaket er er bruk av hjelpemidler grunnet medisinske årsaker. Vi hjelper gjerne med transport rundt omkring i parken ved behov. Henvend deg til Gjesteservice.

Sønnen min er 135 cm. men jeg har lest at man må være 140 cm. for å ta noen av attraksjonene. Kan han få kjøre om jeg som voksen gir han tillatelse?

Nei, vi er svært nøye med sikkerheten her i Bø Sommarland, og det er for din sønns skyld vi har innført høydebegrensninger. Er man over 120 cm kan man likevel ta alle "tomanns"-attraksjonene i følge med en over 140 cm.

Finnes det traller i parken?

Traller finnes like innenfor inngangen til parken. Disse koster ikke noe, annet enn at vi forventer at du setter trallen tilbake på plass etter lån.

Får man ta med seg hund eller andre dyr inn i Bø Sommarland?

Hunder er velkommen til oss, men må holdes i bånd og borte fra basseng. Gratis hundeposer fås ved vårt Informasjonskontor like ved inngangen. Vi har også ti hundebur man kan låne gratis. Dette er store utendørs bur med tak. Buret låses, og du får nøkkelen. Har du en mindre hund anbefaler vi å ta med et reisebur hunden kan ligge i inne i det store buret, et kjent pledd å ligge på e.l. Hundeburene finner du ved Informasjonen. Vær oppmerksom på at det er et begrenset antall plasser, det kan være lurt å forhåndsbestille ved å sende en e-post til informasjon@sommarland.no. Førstemann til mølla-prinsippet gjelder her, for både forhåndsbooking eller om man ønsker å booke direkte i parken.

Har dere skap?

Ja, vi har oppbevaringsskap ved Bøverstranda og i Vannland, nøkler kan leies i Solkiosken eller i Baderingen. Merk at det er begrenset kapasitet på disse.

Hvem tar jeg kontakt med når vi har kommet bort fra hverandre?

Ta kontakt med Informasjonen. Det kan være greit å ha avtalt et møtested dersom dere kommer bort fra hverandre. Små barn vil bli tatt vare på av våre ansatte inntil foreldrene kommer og henter barnet. Vi kan også bruke callinganlegget i parken til ettersøkning av foreldre men dette gjelder kun for bortkomne barn under 10 år.

Close