Flow Rider

Surfebølgen Flow Rider – midt i furuskogen

Er brettsport din greie? Da må du prøve Flow Rider – en av verdens største kunstige surfebølger! Du trenger nemlig ikke dra helt til California for å oppleve surfefølelsen. For midt i furuskogen i Bø Sommarland ruver surfebølgen, slik at du har mulighet til å boltre deg med brett på bølgetoppen. Midt i blinken for aktive snowboardere og skatere!

Selv om legender som Terje Håkonsen, Tony Hawk, Shaun Palmer og Chris Miller har surfet på bølgen i Bø Sommarland, trenger du ikke ha erfaring fra brettsport. Øvelse gjør mester!

Etter å ha surfet på bølgen slippes du ut i strømmen i Sommarlandelva. Her kan du drive med strømmen og lade opp til en ny runde med surfing!

For personer over 140 cm. 

Historien om Flow Rider – vi bygger et monster
I 1991 dro en stor delegasjon fra Sommarland til USA for å finne en attraksjon som kunne løfte gjesteopplevelsen til nye høyder. På en messe i Orlando kom de over en beskjeden stand for Wave Loch, et tomannsfirma fra Sør-California bestående av Tom Lochtefeld og Carl Ekstrom. De viste frem en modell av en kunstig surfebølge som var bygget i parken Schlitterbahn i New Braunfelds. Gjengen fra Bø ble umiddelbart interessert, og det tok ikke lang tid før Tom Lochtefeld var på plass i Bø.

“Bygg ei mindre bøgje”, sa han. “Aldri i verda!” svarte vi. “Vi skal ha den største i verda!”
“You guys have big balls,” kom det stille frå Tom Lochtefeld.

Størst i verden
Bygging av surfebølge i denne skalaen var aldri gjort noe annet sted før. Det hadde blitt bygget en mindre bølge i Texas, det var alt. Ikke minst ble leverandørene skremt av at denne skulle bygges et sted med frost 5-6 måneder i året. Men med nok pågangsvilje og stor innsats fra alle parter stod Flow Rider ferdig i Bø Sommarland sommeren 1993.

Vannmengden i Flow Rider er styrt av to fem-tonns pumper som på fullt blåser ut 360.000 liter vann i minuttet. Det er mer enn minstevannføringen i Bø-elva sommerstid, og et monster som må styres for at den skal være en attraksjon for alle.

- Info -

Vågal

Vann ride

Svømmetur

Høyde

Max: -cm
Min: 140cm

Vekt

Max: -kg
Min: -kg

Beliggenhet

Flow Rider

Near Flow Rider

  • Sommarlandelva
  • Trippeltrakta
  • Bøverstranda

Kjøp online

Lignende attraksjoner

    Close