Magasuget

Magasuget – garantert sug i magen!

Magasuget er vår råeste sklie og det er absolutt ikke alle som tør å ta den. Dette er en av verdens aller tøffeste fallrutsjebaner og har siden 1986 vært Bø Sommarland sitt varemerke.

Magasuget er en utfordring for deg som lar deg fascinere av høye stupetårn, strikkhopping og andre adrenalinfremkallende aktiviteter. Mange tør ikke en gang å gå opp i det 16 meter høye tårnet, og selve sklia har et fritt fall på 9 meter!

For personer over 140 cm. 

Historien om Magasuget
Etter første sesong i 1985 dro ledelsen på studieturer til USA og Danmark. Ideen om Magasuget kom fra et vanntårn i limtre sett i Nord-Jylland, som ble nedtegnet på en lapp av Jan Jensen. Vel hjemme tegnet de en sklie på skissa, og så var det bare å sette i gang.

Av dei tinga Jan Jensen hugsar best er transporten av tårnet frå Peter Wessel ved kaia i Larvik. Det 24 meter lange slepet stoppa all trafikk, og langs vegen til Bø måtte ein fleire stader rive ned gjerder for å kome fram med tårnet.

Med 42 meter høye kraner ble sklia løftet på plass på det ferdigbygde tårnet. Dette holdt på å gå galt, men med en god mengde flaks ble monteringen likevel fullført.

Målet var å bygge de høgaste vass-sklia i verda, men at det også skulle bli den brattaste var slett ikkje meininga.

Montert på tårnet ble sklia så tung at den seig en meter innover bakken, og sklibanen fikk et ikke-planlagt fall på ni meter. Med det er Magasuget den ultimate testen på om du er en tøffing eller ei. Vi garanterer sug i magan!

- Info -

Vågal

Vann ride

Svømmetur

Høyde

Max: -cm
Min: 140cm

Vekt

Max: 130kg
Min: 45kg

Beliggenhet

Vannland

Near Magasuget

  • Sjøormen sjur
  • Mot i Brøstet
  • Jettegryta

Kjøp online

Similar attractions

    Close