Solsikkemerket

Bø Sommarland er stolt av å støtte Solsikkemerket

Ikke alle funksjonsnedsettelser er synlige – noen er usynlige. Solsikkemerket er en diskré måte å vise de rundt deg at du har en usynlig funksjonsnedsettelse og kan ha behov for ekstra assistanse, hjelp eller rett og slett litt ekstra tid.

Hos oss får alle med en usynlig funksjonsnedsettelse tilbud om å bruke et solsikkebånd. Dersom du tenker at du har behov for et solsikkebånd tar du kontakt med Gjesteservice. Solsikkebåndene våre er et armbånd som er tilpasset bruk i parken vår. Båndene er laget med fokus på sikkerhet og bruk i bademiljø.

 

Fordeler med å bruke Solsikkebåndet hos oss

  • Solsikkemerket gjør deg synlig
  • De rundt deg kan spørre deg om hvordan de kan hjelpe deg
  • Først i køen i våre sklier
  • Prioritet på sitteplasser i rolige omgivelser
  • Prioritetskø ved inngangen

Det er flere fordeler med å bruke Solsikkebåndet, men kort fortalt- solsikkemerket forteller oss at du kan ha behov for litt ekstra hjelp. Vi ansatte kan spørre deg hvordan vi kan hjelpe deg eller du kan fortelle oss om dine behov.

Som bærer av Solsikkebåndet får også du og følget ditt være først i køen i våre attraksjoner. Våre badevakter roterer på vaktpostene sine omtrent hvert 45. minutt. Du blir prioritert i køen to ganger hos samme person per sklie.

Dersom det skulle bli behov for en badepause i rolige omgivelser har vi satt opp flere bord og sitteplasser ved våre VIP Cabana Sommarlandelva. Som bærer av Solsikkebåndet blir du prioritert i disse områdene. Ta kontakt med en av våre ansatte eller Gjesteservice dersom du har noen spørsmål.

Vi vet det kan være utfordrende å stå i kø dersom du eller noen i ditt følge har spesielle behov. Med ledsager-billett kan du gå i vår prioritetskø ved inngangen. Følg oppmerking og skilter, eller hør med en av våre ansatte. I andre køer, som i våre spisesteder eller i våre butikker, kommer vi til å tilpasse ut fra situasjonen og behovet til deg som bruker Solsikkebåndet. Snakk med en av oss ansatte så hjelper vi deg gjerne.

Alle våre ansatte har fått opplæring i hva solsikkebåndet betyr og hvordan de skal gjenkjenne merket. Vi ønsker å tilrettelegge og hjelpe til med å finne et tilbud om passer til deg og dine behov. Som vi, og Inkluderende Reiseliv i Telemark, liker å si: «Ingen kan tilrettelegge for alle, men alle kan tilrettelegge for noen.»

Les gjerne mer om våre tilbud og tilrettelegginger her.

Historien bak Solsikkemerket

Det hele startet på flyplassen Gatwick i London. Deres ansatte var allerede flinke til å assistere og hjelpe de med synlige nedsettelser, men «hva med dem med en usynlig nedsettelse?». Så kom ideen om Solsikkemerket, lett å se, samtidig diskré.

Solsikkemerket begynner å bli kjent i flere deler av verden, men er fremdeles nytt her i Norge. Vi er stolte av at vi kan tilby våre gjester Solsikkebåndet hos oss, for første gang i år.  Vi ønsker at Solsikkemerket skal vokse seg større og mer kjent også her i landet. Vi har et godt samarbeid med Funksjonshemmedes fellesorganisasjon og flere andre reiselivsbedrifter.

Les mer om “The Hidden Disability Sunflower” her.

Close