Tips og råd for planleggingen av årets klassetur

Tips og råd for planleggingen av årets klassetur

Er planleggingen av ungdommens klassetur like rundt hjørnet, eller kanskje dere allerede er godt i gang? Her finner du både tips og inspirasjon arrangementskomitéen til årets klassetur kan bruke.

Gode grunner til å reise

Det finnes mange gode grunner til å reise på klassetur. En klassetur gir elevene muligheten til å bli bedre kjent, og være sammen utenfor skolen sine grenser.

Ofte skilles det mellom «avslutningstur» og «bli-kjent-tur». Avslutningsturen blir gjerne lagt til avslutningen av et år eller en epoke – som regel snakker vi om 7. klasse elever som skal ta spranget fra barneskole til ungdomsskole, eller 10. klasse elever som skal ta fatt på videregående skole etter sommeren.

Slike store forandringer kan ofte være litt skummelt og klassekameratene som en har vært tett knyttet sammen med i samme klasserom i flere år, kan en fremover kanskje bare se i friminuttene, eller på fritiden. Ofte kan det være et lyspunkt med en skikkelig god avslutningstur.

Tidlig-tilbud 2020: Hvis dere bestiller og betaler innen 30.april, er prisen 169,- per elev! Billigere enn dette blir det ikke, så det lønner seg å være en “early bird”. Gjør reservasjonen ved å sende en mail til informasjon@sommarland.no

Ungdom på klassetur som kappsklir ned Vassføyka på hver sin sklimatte.

Bli-kjent-turer blir ofte lagt i begynnelsen av skoleåret og handler rett og slett om å bli kjent. En lærer sine nye klassekamerater å kjenne og skaper felles opplevelser på spennende destinasjoner tidlig på skoleåret. Det kan være med på å skape et bedre klassemiljø, og alle de nye ansiktene blir litt mindre skumle.

Klasseturer kan gi ny motivasjon og en sterkere vilje til å ta fatt på alle utfordringene en møter på skolebenken. Nye og gamle venner skaper minner for livet.

En klassetur fører ofte til dugnadsarbeid. For de voksne kan dette være et negativt ladd ord, men da er det greit å huske på at dugnadsarbeid gir ungdommen mulighet til å få en tidlig erfaring med å arbeide sammen for å nå et mål. Kanskje kan dugnadsarbeidet gi en liten smakebit på samarbeid i arbeidslivet?

Planlegging av turen

For å gi ungdommene en vellykket klassetur, kreves det planlegging fra foreldrenes side. Selv om ansvaret ligger på foreldre og foresatte, bør også ungdommen ha noe å si i prosessen – det er jo dem som er grunnen til at dere drar på tur. Vi har samlet sammen noen spørsmål dere bør tenke igjennom og noen tips til dere som er i planleggingsprosessen.

Lengde

Hvor lenge skal dere være på tur – er det snakk om en dag, en uke eller noe midt i mellom? Dette avhenger selvfølgelig av flere faktorer, men det kan være gunstig å lage en oversikt over forventningene ganske tidlig i prosessen. En dagstur krever mindre, både økonomisk og med tanke på ressurser, mens en tur med overnatting gjerne trenger mer sparing og planlegging.

Tidspunkt

Skal det være en avslutningstur som blir lagt på våren, eller en bli-kjent tur som blir lagt på høsten? Eller kanskje noe midt imellom? Når har flest mulighet til å reise og hvilken tur ønsker barna å dra på? Kan man reise i skoletiden? Dette må avklares med skolen.

Om det er flest stemmer for en skitur med snø og langrenn bør selvfølgelig turen legges når det faktisk er brukbart føre. Samtidig, om det er flest stemmer for en badetur og en VANNvittig morsom dag i Bø Sommarland, bør turen legges til sommeren. Husk å passe på at turen dere planlegger ikke kolliderer med andre arrangementer, som for eksempel tentamener, konfirmasjon eller idrettscup’er.

Ungdommer på klassetur som flyter i gule og røde baderinger i Sommarlandelva.
Prisklasse

Klasseturer kan variere veldig i pris. Hvor mye arbeid ønsker dere å legge i dette? Og hva ønsker ungdommen? Spørsmålene knyttet til økonomi kan være vanskelig, men det som er viktigst å huske på er at en klassetur er for alle elevene i en klasse. Alle bør få samme muligheter og økonomi bør ikke være grunnen til at noen elever ikke kan være med på tur.

Antall

Hvor mange elever er det snakk om? Hvor mange voksne har mulighet og ønske om å være med? Hvem skal ha ansvaret? Hvor mange voksne som bør delta på turen kan variere fra klasse til klasse.

Hos oss i Bø Sommarland legger vi opp til at 5 voksne får gratis inngang som ledsagere i følge med en 1.-7. klasse og 3 voksne ledsagere i følge med en 8.-10. klasse. Et lite tips til dere som skal reise med klassen er å bruke litt tid sammen før avreise. Det kan ha mye å si for tryggheten til barna at de kjenner de som har ansvaret.

 


Ta vare på minnene!

Husk klasseturen i lang tid fremover og lagre minnene i form av bilder og videoer.
Kanskje dere har mulighet til å sette sammen en video eller lage en fotobok?
Bilder og videoer kan lastes opp på nett eller deles privat gruppen mellom.
Hadde det ikke vært kult å lagd deres egen #hashtag dedikert til turen?

Husk: bli enige om hva som kan deles på nett og ikke. Ta hensyn og ha respekt for andres personvern. Spør alltid personene det gjelder eller foreldre/foresatte om det er greit å publisere et bilde. Dette gjelder selvfølgelig alle som er med på turen og det kan være lurt å ha avklart på forhånd.


Barn som bader på Bøverstranda. Vassføyka ligger i bakgrunnen.

Foto: Mats Grimsæth Photography

Legg klasseturen til Bø Sommarland!

Frister det med en VANNvittig morsom dag fullstappet av bading, sklier og is? Lurer du på om noen i klassen tørr å ta Magasuget, eller hvem som er raskest ned Supersurfer? Kanskje du selv ønsker å vise frem ditt indre surfe-talent i Flow Rider?

Vanskelige spørsmål, men en ting er sikkert – vi har veldig lyst å ha besøk av dere!

Bø Sommarland er Skandinavias største badeland og huser et bredt spekter av sklier og vann berg-og-dal baner. Her er det noe for alle, enten om du er vågal og tørr det meste, eller om du foretrekker litt snillere sklier.

Hos oss får du alt fra et adrenalinkick i Magasuget og Halfpipe, til hvilepuls i boblebad og på Bøverstranda. Blir du sulten eller tørst tilbyr vi både mat og drikke i våre spisesteder rundt omkring i parken. Hva er favoritten – taco, pizza eller hamburger?

Tidlig-tilbud 2020: Hvis dere bestiller og betaler innen 30.april, er prisen 169,- per elev! Billigere enn dette blir det ikke, så det lønner seg å være en “early bird”. Gjør reservasjonen ved å sende en mail til informasjon@sommarland.no

For mer informasjon om vårt tilbud på klassetur, se her.

 

Share

Close